Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Apa cea de toate zilele



Tot mai mult se vorbeşte de apă . Apă plată , apa cu conţinut slab de deuteriu , apa minerală , apa de izvor , apa de fântână , etc . Toată lumea vine cu sfaturi , despre apă . Cum , câtă , când să o bem ca această binefăcătoare a omului să ne facă bine , să ne vindece de bolile de care ne-au îmbolnăvit tot omul cu murdăria lui , mizeria pe care zilnic o face şi chimicalele pe care el măria sa omul le inventează şi apoi le aruncă la întâmplare în natură ajungând în final în apa cea de toate zilele .
Am pornit de la ideea că da apa este infectată cu tot felul de microbi şi tot felul de chimicale , aflate în natura pe care noi cu bună ştiinţă o poluăm .
Ce să facem ? Să bem apă plată de toate mărcile care se găsesc din abundenţă în magazinele noastre . Dar cât este această apă plată de curată , de pură şi de bună pentru organismul omului ? Studiile specialiştilor spun că această apă este purificată că se extrage din adâncuri . Păi toată apa vine din adâncuri şi dacă am învăţat un pic la şcoală circuitul apei în natură ,ştim că apa este într-o continuă mişcare în natură . Ba mai mult la un moment dat ajunge chiar în nouri şi apoi cade înapoi pe pământ unde o parte ajunge iarăşi în pânza freatică a solului . De aici a venit şi gândul meu că apa cea din adâncuri este gata infectată prin ciclul la care este supusă . Vor spune specialiştii că totuşi ea se filtrează în sol sau prin alte metode pe care noi le cunoaştem sau nu .
Dar omul nu consumă numai apă plată , mâncarea nu se prepară cu apă plată , băuturile ( berea ,sucurile etc ) nu se prepară cu apă plată , toate salamurile şi preparatele din magazine pe care noi le cunpăram pentru a ne hrănii sunt preparate cu apă de la robinet nu cu apă plată . În concluzie ceace facem noi este de fapt o auto păcălire a noastră că nu folosim decât apa plată pentru consumul de zi cu zi . Total greşit , de fapt este o mare afacere acelor care ne vând apa pe care a lăsat-o Dumnezeu la discreţie gratis , pe care el Dumnezeo are grijă să o purifice prin ciclul apei în natură , ei ne-o vând la preţuri din ce în ce mai mari deoarece ne-au convins
( prostit ) că apa lor este curată şi pură . Dacă am fierbe acasă apa şi apoi am răci-o brusc am avea cea mai pură şi cea mai bună apă plată . Şi mai este ceva ce noi am uitat , organismul nostru este dotat cu cel mai performant filtru al apei care nu poate fi înlocuit cu absolut nici un filtru mecanic . Pe front oameni au băut apă din urma lăsată de copita calului şi nu au păţit nimic . În lagăre nu le filtra apa nimenea şi nu s-a întâmplat nenorociri din cauza apei , Rămâne să stabilească fiecare ce are de făcut cu apa şi cât este dispus să plătească pentru ea .

Niciun comentariu: