Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

duminică, 1 aprilie 2012

01.04.2012 SIBIU & CAPRA CONCUREAZĂ CU OAIA DE PAȘTE

  Prima zi de April la Sibiu a debutat cu o ploaie măruntă  şi cu lapoviţă ,temperatura  la mine în curte este de „0 0 ” C , cerul este înnorat . Timpul a vrut să ne păcălească de 1 Aprilie şi să aducă înapoi iarna  . Accidentele rutiere  se ţin lanţ în fiecare zi şi ca să nu fie pauză au fost şi în această zi destule , unul în Tuzla ,judeţul Constanţă făcut de un poliţist beat care a fugit de la faţa locului .Nu există judeţ unde să nu existe cel puţin un accident rutier şi unde să nu existe şi victime omeneşti . De paşte bogaţii s-au reprofilat , nu mai pun pe masa de paşte tradiţionalul miel de oaie , au trecut la iedul care nu era bagat în seamă până mai anii trecuţi .
Şi ca să fie şi mai convingători afacerişti de carne de ied au apelat şi la sfatul medicilor care recomandă carnea de ied în locul cărnii de mil . Unii recunosc că aceasta este o afacere mai profitabilă ,creşterea caprelor fiind mult mai puţin costisitoare decât a oilor , iar o capră dă si mai mult lapte decât oaia.


Una peste alta dacă vrei să fii în trend scoţi mai mulţi bani din buzunar pentru a creşte rapid profitul căprarilor şi uite aşa vom asista şi la instituirea unui nou record în România , apariţia unui nou rege „ Regele Caprelor


Problema rămâne cu ce înlocuim ouăle de găină ? încă nu a apărut un concurent serios precum capra contra oaie .