Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

luni, 16 aprilie 2012

SLUJBA DE ÎNVIERE A MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS LA SIBIU 2012



  Anul acesta Dumnezeu a ţinut cu Sibienii şi  timpul a fost bun pe toată perioada slujbei de înviere . Chiar dacă mai marele biserici de la Sibiu  Laurenţiu Streza Mitropolitul Ardealului i-a certat pe credincioşi pentru că vin prea rar la biserică aceştia au participat într-un număr foarte mare la toate bisericile din Sibiu dar şi la catedrala mitropolitană .
Chiar dacă lumina  învieri a ajuns cu o mică întârziere la Sibiu , oameni nu au intrat în panică şi au aşteptat liniştiţi până a început slujba
Nu ştiu ce îl supără mai tare pe mai marele biserici de la Sibiu  ,faptul că sibieni nu vin mai des la biserică sau faptul că veniturile biserici nu sunt la aşteptările domniei sale care au scăpat de sub control . Ori cum ar fi sibieni în marea lor majoritate cred în Dumnezeu şi îl caută ori de câte ori  simt nevoia nu mai mult . Se spune că ce e mult strică .Poate că ar trebui să înţeleagă cei care sunt unşii lui Dumnezeu că trebuie în primul rând ei să găsească calea către inima omului de rând şi să aplice învăţătura lui Isus Hristos care spune „Mergeţi şi propovăduiţi în numele meu ,dar nu luaţi nimic de la cei în casa căruia intraţi ”  Oare nu cumva au uitat chiar ei cuvântul Domnului sau nu mai ştie să-l aplice în practică ?
Parcă suntem blestemaţi să avem conducători care nu ştiu decât să –i critice aspru pe cei care-i plătesc . Şi preşedintele ţări şi premierul ţări au făcut la fel au certat aspru în momentele cele mai grele poporul cel încercat în loc să facă ceva bun pentru cei care şi-au pus toate speranţele în ei şi au crezut în spusele lor . Şi ca răsplată am primit vorbe de ocară şi tăieri de pensii şi salarii . Am fost alungaţi din ţară de preşedinte , am fost jigniţi de premierul Boc dar şi de Mihai Răzvan Ungureanu , fiind făcuţi beţivi şi puturoşi atunci când urgia cerului a căzut asupra noastră . Acum a venit rândul preaînaltului Laurenţiu Streza Mitropolitul Ardealului să ne spună că nu suntem destul de credincioşi şi că lipsim de la biserică , ar mai rămâne să fim pedepsiţi cu tăierea salariilor şi a pensiilor pentru neparticiparea la slujba bisericească .
Nu se cade ca preasfinţia sa care are un venit lunar colosal comparat cu mine ,pentru a sluji în biserică să î-mi spună mie sau altora ca mine că vin prea rar la biserică  şi de aceea î-mi merge rău . Mă întreb retoric dacă nu ar fi primit banii aceia mulţi de la noi ar mai fi venit la biserică tot la fel de des ? Sfântul Ardealului Arsenie Boca a slujit toată viaţa lui Hristos dar a avut pe tot parcursul vieţi foarte puţini bani . El putea să ne certe în sensul făcut de Mitropolitul Laurenţiu Streza şi ar fi avut toate motivele dar nu a făcut-o .