Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

marți, 10 aprilie 2012

WINDOWS CU LICENŢĂ SAU PIRATAT

    Tot mai mulţi prieteni şi cunoştinţe mă întreabă dacă merită să cumpere un calculator sau un laptop cu Windows licenţiat (cu key de înregistrare ) valabilă sau să apeleze la o cunoştinţă să îi instaleze un  Windows piratat . Desigur cei mai mulţi nu au habar ce înseamnă Windows ,   ce face  , dar să mai discut cu ei despre binefacerile unei licenţe  şi ce anume înseamnă să ai sau nu licenţă cumpărată legal . Toţi mi-au spus că au cunoscuţi care le pot instala fără probleme un Windows XP dar şi Windows 7 şi că le garantează că merge foarte bine . Eu nu mă consider un specialist dar din puţinele mele cunoştinţe am constatat că Windows vine constant cu îmbunătăţiri ale programului , dar acestea nu se instalează decât pe calculatoarele ,laptop-urile cu seriale valabile . Toţi care  au Windows piratat au închisă opţiunea „Windows Update ” deoarece dacă ar lăsa această opţiune bifată ar fi depistaţi că nu au licenţă valabilă şi le-ar fi blocat Windows-ul . Mai sunt desigur o grămadă de alte tertipuri de a ocoli legalitatea ,toate însă nu  te va lăsa  să faci updatările la programul Windows . Dacă tot nu vrei să plăteşti atunci nu înţeleg de ce nu optează pentru variantele gratuite „Ubuntu ” care se găsesc din abundenţă pe Internet şi la care se fac updatările fără să te întrebe dacă ai sau nu licenţă că nu este nevoie de aşa ceva . Mai mult la Ubuntu nu ai nevoie nici de antivirus faci o dublă economie . Eu am să prezint unele avantaje dacă ai licenţă valabilă la Windows XP ,Windows 7 . Poţi să introduci programul Windows în limba română şi la unul şi la altul . De ce este nevoie vei spune că tu ori cum cunoşti ceva engleză ? De la a ştii ceva engleză şi până a cunoaşte perfect limba engleză este cale lungă la foarte mulţi români ,aşa că dacă ai avea licenţă valabilă ai putea să vezi paginile de ajutor în limba română şi astfel nu va mai trebui să deranjezi pentru toate nimicurile cum ar fi de exemplu setare imagine desktop  sau altele asemenea că ai citi singur pe pagina de ajutor .











Acesta este unul din avantajele majore ca să nu mai vorbesc că la Windows licenţiat ai o grămadă de alte programe gratuite ca de exemplu programe de filme ,muzică ,cameră web etc . Windows 7 ; a mai adăugat şi program gratuit de captură desktop dar şi cameră de filmat cu care poţi să trimiţi prietenilor tăi prin camera web imagini din locaţia unde te afli . Ori cum acestea sunt doar o mică parte din avantaje restul le descoperi singur dacă te hotărăşti să treci la un Windows 7 licenţiat valabil .
CONCLUZIE PERSONALA :  Windows piratat instaleaza cei mai multi cei care au bani nu cei cu venituri mici .

Vrei să ştii  câte ceva despre semnele corpului tău care ţi le transmite :  http://elisav-54-sibiu.blogspot.com/2009/11/ce-inseamna-semnele-de-care-putem-sa.html