Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

joi, 19 aprilie 2012

BARĂ LATERALĂ DESKTOP

 

Poate ai auzit sau ai văzut la prieteni sau cunoscuţi că pe desktop nu au  icoane ale programelor şi totuşi se descurcă foarte bine cu lansarea rapidă a programelor .


Sunt două posibilităţi : una este crearea unui folder  nou pe desktop şi redenumirea acestuia  cu un nume , de exemplu „Comenzi rapide ” .Pentru acest lucru trebuie să dai clic dreapta pe desktop într-o zonă liberă din bara apărută alegi „ New ” ,apoi „Folder ” Pe desktpo va apărea un dosar nou pe care-l vei redenumi  cum vrei tu . Apoi pune mausul pe folder şi glisează-l către partea stângă a desktopului  după care îi dai drumul . Vei constata că a apărut o bară laterală pe desktop goală , vei introduce în dosar iconuri  de pe desktop şi acestea vor apărea în bara laterală . Ai posibilitatea ca şi această bară să o faci să fie permanentă sau să fie afişată doar atunci când duci mausul în partea stângă a desktopului  până apare bara şi poţi lansa rapid programul aferent  , poţi de asemenea să redimensionezi bara laterală trăgând efectiv de ea după ce plasezi mausul pe marginile ei . Ca să o faci să o vezi sau nu tot timpul ,  dai clic dreapta pe bara laterală undeva unde nu este icoane şi din caseta apărută activezi bifând „Auto- Hide ” Poţi de asemenea să o închizi de tot rămânând  doar folderul cu iconuri pe desktop  







Pe acelaşi principiu poţi să  deschizi sau să închizi o bară în partea de sus a desktopului glisând  folderul în partea de sus .De asemenea poţi redimensiona iconurile din bara  de pe desktop tot prin clic dreapta pe bara deschisă şi din meniul afişat clic pe „Vizualizare ” (View   ) apoi pe  „Pictograme mici ” (small Icons )


















O altă variantă este de a crea în bara de activităţi , o bară de lansare numită „Quick Launck ” . În această bară apoi glisezi câte icoanede ale programelor vrei şi îţi va rămâne desktopul gol după ce le arunci la gunoi pe cele rămase pe desktop dar nu înainte de a o glisa în bara „Quick Launck” sau cea laterală creată mai sus . Dacă vrei ca această bară să dispară aşa cum ai creaţ-o o poţi dezactiva .



Pe bara de jos dai clic dreapta într-o zonă liberă ,din caseta apărută alegi „Toolbar ” , apoi din caseta următoare clic pe „Quick Launck” Dacă vei de bifam din această casetă „Blocare bară activităţi ” şi vei putea să redimensionezi bara de lansare rapidă „Quick Launck”





Mai poţi în bara „Quick Launck”   să schimbi ordinea icoanelor  glisându-le  efectiv cu mausul între ele în aşa fel încât să le aşezi cum vrei tu ,dar nu înainte de a debloca „Blocare bară activităţi ” prin debifare clic dreapta pe bara de activităţi .
Este recomandat să foloseşti ori numai „Bara desktop ”ori numai „Quick Launck”   , nu pe amândouă împreună dar nu este greşit nici dacă le activezi pe ambele doar că îţi va mânca mai multă memorie şi spaţiu .
Sau viziteaza pagina web :http://elisav-54-sibiu.blogspot.com/2012/05/bara-de-activitati-objectdock.html  o bara foarte frumosa care sigur o sa iti placa .