Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

joi, 16 februarie 2012

BACKUP LA BLOG

Ai un blog şi te gândeşti cum ai putea să faci un backup (să-ţi copiezi blogul pentru rezervă ) Ai mai multe posibilităţi care mai de care mai bune , mai uşoare sau mai complicate sau mai puţin complicate . Una dintre ele am găsit-o pe internet este la această adresă : http://blogbackupr.com/
Ce face acest site ,dacă este bun sau foarte bun nu pot comenta aşa că te las pe tine să alegi din ofertele pe care eu ţi le fac în continuare .
A doua variantă este să deschizi pagina blogului tău cu browserul pe care îl foloseşti dacă este internet Explorer te duci în bara de instrumente la „View” deschizi caseta şi apoi cobori până la „Source ” , dai clic pe acesta se va deschide o pagină notaped pe care o poţi copia şi salva pe calculatorul tău cu un alt nume sau acelaşi punând extensia „html” (exemplu „ My Blog .html ”)
undeva într-un folder personal , apoi încearcă să deschizi acest
fişier şi ai să vezi blogul tău .










Acest procedeu trebuie făcut de fiecare dată cânt ai făcut o postare nouă şi atunci vechiul fişier îl poţi arunca şi păstrezi pe cel nou .
O altă metodă care mie ni se pare mult mai eficientă şi mult mai bună este să copiezi fiecare postare într-o pagină notaped la care scrii codul în prealabil aici copiezi toate paginile din blog
În corpul pagini introduci prin Copy-Paste în format html din blog aşa cum am făcut în imaginile următoare . Acest procedeu implică să ai ceva cunoştinţe de scriere a codului htlm deoarece trebuie să copiezi titlul fiecărei pagini separat şi după ce îl aplici (paste )în pagina ta notaped trebuie să aplici
acest semn care îi spune codului ce să facă , cei care cunosc codul html ştiu că înseamnă un nou paragraf şi trebuie aplicat şi în fată şi în spatele fiecărei postări . Am spus mie mi se pare cel mai sigur deoarece salvez ce doresc ei şi sunt sigur că voi avea o copie a tot ce am postat . Acest procedeu nu salvează filmele din pagină în comparaţie cu cea făcută din „ source ” unde se salvează absolut totul şi filmele , dar şi eventualele coduri de urmărire cum sunt cele aplicate pentru Codul de urmărire Google Analytics . Dar dacă nu te deranjează aceste mici aspecte poţi cu succes folosi varianta a doua .






De ce să faci backup la blog ? Pentru a nu avea surprize de genul că pierzi toate postările de exemplu dacă îţi blochează blogul administratorul . Varianta copieri codului source nu pot să garantez că situaţia în care vei avea blogul blocat mai funcţionează .
Dacă cineva ştie acest  amănunt  îl rog să posteze un comentariu , îi multumesc în numele tuturor celor care vor citi această postare .
Pentru Open Source ”din browsweul Mozila Firefox vezi pagina : http://elisav-54-sibiu.blogspot.com/2012/03/open-source-din-browserul-mozila.html