Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

miercuri, 15 februarie 2012

Modul sigur de a şterge un document Word ,Prezentare Power Point sau Imagine

Acest post este monitorizat impotriva copieri pe alt site -blog



Am mai scris despre acest subiect dar nu în acest mod de ştergere . De obicei atunci când aruncăm la coş (Recycl Bin) un fişier Word acesta de fapt nu este pierdut iremediabil şi poate fi regăsit în coşul de reciclare mai târziu dacă nu s-a golit coşul . Se mai poate întâmpla ca să golim coşul şi să credem că totul este OK nu mai poate nimeni să vadă acel document word . Greşit dacă aşa gândeşti . Tehnologia avansată permite unor programe să găsească aceste fişiere şterse chiar şi după ce au fost şterse din „Recycl Bin ”( Ex. Data Recovery , PandoraRecovery , pci_filerecovery , rcsetup141) sunt numai câteva programe gratuite care pot să găsească fişierele word şi nu numai şterse voit sau accidental . De aceia este bine ca atunci când doreşti cu adevărat şi eşti sigur că un fişier word vrei să îl arunci şi să nu mai fie posibil să îl recupereze cineva , atunci ai de făcut următorii paşi . Deschizi mai întâi fişierul (înainte de al şterge din calculator ) şi ştergi conţinutul pagini(lor) prin metoda de ştergere din document word , vezi imaginile de mai jos





Apoi după ce ai şters conţinutul pagini(lor) salvezi pagina goală , o închizi şi de abia acum eşti sigur că poţi arunca fişierul la coş fără a mai putea fi recuperat de cineva cu vreun program , dar nici tu nu îl mai poţi vedea vreodată .
Pentru mai multa siguranţă înainte de al arunca definitiv la cos redenumeşte cu alt nume (exp. 0, Şterge etc ) apoi poţi să  ştergi fişierul liniştit .


Dacă ai de şters o prezentare power point înainte de a arunca la coşul de gunoi deschide prezentarea şi şterge fiecare slide apoi salvează prezentarea  redefineşte-o pentru mai multă siguranţă (exp. 0 , A ,etc) şi abia apoi şterge definitiv .




Nu uita să salvezi normal nu cu„ Salvare” nu cu „Salvare ca
În cazul pozelor dacă vrei să le arunci la coş şi să nu mai poată să le salveze nimeni atunci deschizi programul „Paint” de la Windows sau unul asemănător pentru modificat poze şi deschizi imaginea în acest program . Aici ai două variante fie cu guma de şters ştergi imaginea total sau parţial şi salvezi cu „Salvare ” .
Sau ai la dispoziţie culorile ,setezi să fie albă , apoi clic pe dreptunghi ultima opţiune şi treci cu mausul peste poză şi fa final salvezi şi redenumeşti după care poţi  să arunci la gunoi liniştit .







Nu uita să salvezi cu „Salvare
Pentru filme nu am încă o rezolvare a situaţiei şi acesta ar trebui să aibă ceva asemănător dar eu încă nu ştiu .

Vrei să ştii  câte ceva despre semnele corpului tău care ţi le transmite :  http://elisav-54-sibiu.blogspot.com/2009/11/ce-inseamna-semnele-de-care-putem-sa.html

Niciun comentariu: