Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

luni, 20 februarie 2012

WINDOWS – TRUCURI PE DOUĂ NIVELE

Această metodă se poate folosi la ori ce calculator care are instalat Windows XP  cu sau fără parolă . Probabil că  majoritatea celor  care lucrează în companii şi folosesc Windows 2000  într-o companie văd această casetă  de dialog  a pornirea calculatorului .
Ei nu pot ajunge nici o dată la caseta clasică de pornire decât dacă apasă mai întâi tastele


„ Ctr+Alt+Delete ”.
Poţi crede sau nu acest aranjament oarecum inconvenabil pentru utilizatorul de calculator este o măsură de securitate . Obligându-vă să tastaţi tastele „Ctr+Alt +Delete ” pentru a trece de prima casetă de întâmpinare , este exclusă posibilitatea ca un program spion ( cum ar fi un troian ) să vă ”captureze ” numele de utilizator şi parola pe care le scrieţi afişând o casetă de dialog care arată la fel ca fereastra clasică de deschidere a unei sesiuni de lucru .


Acest sistem de deschidere a unei sesiuni de lucru în doi paşi este disponibil şi în Windows XP dar trebuie să exploraţi puţin înainte de a o găsi .

Selectaţi Start -> Run ; scrieţi „control Userpasswords2 ”şi apăsaţi tasta Enter . Veţi vedea imaginea aceasta
Fereastra User accounts  în stilul clasic . Executaţi clic pe tabulatorul  Complex(Advanced)
În partea de jos a tabulatorului Complex( Advanced ) activează opţiunea ” Require user to press Ctr + Alt + Delete ” ( ” Cere utilizatorilor să apese Ctr + Alt + delete ”) apoi executaţi clic pe butonul OK . Din acest moment la pornirea calculatorului nu mai este afişată fereastra pentru deschiderea sesiuni de lucru , ci mesajul de întâmpinare prezentat aici la început , care nu poate fi falsificat .

Atenţie


Folosirea acestei opţiuni presupune obligatoriu şi dezactivarea opţiuni ” Use the Welcome screen ”. (”Utilizaţi ecranul Bun venit ”)  din „Panou Control ” „ Conturi de Utilizator ”



Debifează ambele căsuţe
La urmatoarea pornire vei vedea acesta imagine