Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

joi, 23 februarie 2012

Ce facem când se înfundă cartuşele de la imprimantă



iecare dintre noi a păţit măcar o dată să nu mai vrea imprimanta să funţioneze , mai bine zis cartuşul  de negru sau color să mai lase cerneala să curgă .
Ce este de făcut în asemenea situaţii neplăcute mai ales că de obicei se întâmpă atunci când ai mai mare nevoie de imprimantă .
Cauzele pot fi multiple dar cea mai sigură şi răspândită este fie uscarea cernelii sau înfundarea duzelor de la cartuş .
Cea mai bună metodă până vine un specialist este să scoatem cartuşul afară şi să-l punem pe un şerveţel umed câteva minute cu partea de duze pe şerveţelul umed . După care îl montăm la loc şi constatăm că am rezolvat problema singuri fără ajutorul unui mare specialist .
Dar se poate întâmpla  ca şmecheria să nu funcţioneze şi atunci întrăm în panică .
Încercăm planul doi de atac luăm cartuşul şi-l introducem într-un vas cu apă clocotită numai partea de duze fără a scufunda în apa clocotită partea de contacte electrice . După care remontăm la loc cartuşul şi totul este ok . Mai sunt şi alte modalităţi de rezolvare de exemplu cumpărarea de soluţii de desfundare a duzelor de la distribuitorii de chituri de încărcare funcţie de cerneala folosită . în toate cazurile nu este admis folosirea spirtului medicinal sau tehnic deoarece acesta produce precipitaţii si conduce la înfundarea şi mai mult a duzelor cartuşelor de imprimantă

Niciun comentariu: