Connect

Vasile Dragomir

Tricolor

luni, 20 februarie 2012

SECURITATEA TA PE WEB CU INTERNET EXPLORER

De fiecare dată  când intri pe o pagină web sunt o grămadă de ameninţări începând de la urmărirea ta şi terminând cu copierea datelor tale ,a adreselor de email , adrese de conturi şi chiar unele sunt specializate în urmărirea tastaturi calculatorului tău pentru a şti exact ce anume scrii în anumit moment (parole etc ) , de aceea este indicat pentru protejarea cât mai bună a ta să introduci parola de pe o tastatură virtuală ,acestea nu pot fi urmărite ce anume faci cu mausul . La browserul  Internet Explorer  există o setare în bara de instrumente  numită  „ tools ”(instrumente )  care îţi permite să setezi navigarea  pe internet cât de cât protejat .
Deschide această casetă auto derulantă „tools ” şi din meniurile afişate dă clic pe „InPrivate Filtrering Setting” ,Foloseşte această opţiune mai ales atunci când deschizi email-ul sau atunci când introduci o parolă într-un blog personal , pe un cont ,etc . Trebuie să ţii cont că folosind această opţiune nu vei putea să postezi pe blog .

De fiecare dată când deschizi browserul nu uita dacă este nevoie să foloseşti această opţiune foarte bună .

Pentru prima dată dacă dai clic pe „InPrivate Filtrering Setting” va apărea o casetă de dialog care te va anunţa ce anume face acest serviciu şi tu trebuie să optezi pentru o variantă .


Block for me



Helps prevent content providers from receiving information about some of the websites visit


Blochează pentru mine
Ajuta la prevenirea furnizorii de conţinut de la primirea de informaţii despre unele dintre site-urile vizitei


Let me choose which providers receive my information


Lasă-mă să aleg furnizorii care primesc informaţiile mele
Aceste informaţii nu le vei mai vedea dupce alegi o opţiune din cele două .Trebuie în schimb să ştii că setarea din „ tools ” referitoare la o anumită acţiune

„ Private Filtering ” de exemplu sau „ InPrivate browsing” ( navigarea ascunsă pe internet ) se face de fiecare dată când deschizi browser-ul de Internet Explorer şi doreşti ca această acţiune să fie bifată

De fiecare dată când vei bifa „ Private Filtering ”   la opţiunea următoare „InPrivate Filtrering Setting” vei constata că apare ca în imaginea de jos şi tu poţi şi aici să setezi dacă doreşti filtrarea .
Aşa cum am spus mai sus poţi să navighezi pe Internet ascuns  dând clic din „tools pe              „ InPrivate browsing” şi atunci aşa  cum se vede în imaginea următoare se deschide o nouă pagină  la care nu mai ai opţiunile de introducere din tastatură în casetă de căutare ,ai doar caseta de adrese unde introduci doar linc-uri către pagini web .
Acestea sunt doar o mică protecţie dar foarte utilă persoanelor care nu au prea multe de ascuns (ziarişti ,politicieni ,) şi face faţă chiar foarte bine atacurilor online ale persoanelor rău intenţionate . Nu ezita să foloseşti aceste facilităţi oferite de browser-ul Internet Explorer dacă foloseşti acest browser care la ora actuală are cea mai bună protecţie online .


Sper că m-am făcut destul de bine înţeles prin adăugarea de imagini care au ca scop tocmai uşurinţa înţelegeri fiecărei acţiuni .
Şi în browserul Mozila Firefox se găseşte această opţiune tot în „tools” la fel ca şi în cazul Internet Explorer odată activată această opţiune apare o nouă filă în care nu mai avem caseta de căutare ,doar bara de adrese .